Wednesday, December 13, 2006

Cebisan hari hari seorg pemburu mcm aku…. Part 1


Hari ini diteruskan walau seribu beban yg aku sendiri create menunggu depan mata..alah biarlah..langkah aku teruskan …cari lg kerja, alhamdulillah dapat satu interview with this quite popular training ctr kat Ampang..(jauh gak kan dr Damansara ni…but may be rezeki di sana), so will attend interview next week Wednesday…Good Luck Myself..i can do it, tp jgn lah hantu jepun n cap ayam mcm yg lepas kat MV tuh…sakit jiwa saya….

Yesterday ada satu call from this agensi kerja looking for me, dia nak kaw tim aku utk dia punya client kat Kiara, event company for the government, so aku keener hantar blk resume with photo, n later will attend interview

Today dapat dua kall dr company yg interested nak call for interview, satu kat Kiara (eng company ) n satu lg IT Software Hse kat Ampang…tp ini phone interview nak negotiate before real interview nanti…..so I be clear myself abt what I am looking for..so they know what my expectation and more details….hehhehe kan senang tak yah nak buang masa sesapa.

Harap2 dapat lah kerja cepat skit….bosan jd surirumah yg tak berjasa …tak sebaik yg disangka…

Hari ni walau ada gundah dlm hati yg berkecai …sedih dlm sedikit pedih, aku terasa ‘hidup’ looking at email from kekawan lama kat UiTM Arau masa aku buat Diploma in Buss Studies, and few during my BBA days…heheh what a pleasure feeling after so much criesssss

I am missing those lots…..we close to each one…walau pun masa dulu aku mmg rapat ngan Chik Dah n Nana n later + Anna, tp aku ni jenis Mak Chik Garang yg actually frenly ngan semua org…pd sapa yg kenal aku maybe can understand lah kot…

So 2day dapat updates fr ppl who has been long in the caves I guess…..Annis – Kecantikan …., Muhaini Aweks Langkawi, Marina Azmi – we keep contact since yesterday (Ina windu hang ), Hizal Hazardi- a guy wit Petronas + Congrat abt the baby, Yanz- dah ler tuh honey moon hang ni, Muhizan – mamat SBB Mutual yg rajin kerja sampai tak cuti2, also from Irdarina- hhehehe duduk kat area artis takper tp jgn jd artis tak beshhhh…aku tau lah..

Tahlah pk pk blk pasal UiTM Arau. Miss it lots…byk sgt nak cerita pasal tuh, masa yg berlalu sgt2 indah, masih teringat segala semua kenangan plg indah jd student…5 yrs yg mahal nak cerita semua tak hbs…aku mcm bau jer udara kat Arau bgn pagi nak pi kelas …. Arrghh byk sgt nak ingat…..aku rasa sesak dgn kenangan indah..n ppl around who I used to be wit…dewan makan, Kolej Teja, Beringin, LT, Provos, Library, Gerai, Podium, hhehhehe wat a great memory…..

6 comments:

sue said...

mmg best lah kenangan masa kat uitm....hailaaa, i pun banyak gak kenangan yang nk diingat sampai mati ni....memories kat UiTM Sarawak and UiTM Manjung....a lots....asal gathering jer buka citer kenangan yang terindah tu...ehehe...best kan...rindu pulak...ramai yang dah kawin n wat haluan masing2....rindulaaaa

Mrs Grumble said...

yep...ssh nak tahan senyum kalau ingat all the memories...
mcm lagu memories...."memories....lalllaalla'
hehhee

Joanna said...

Ala..ckin. I also miss my ITM time. If i can turn back time..i definitely will take a different course and op for better dressing style. Haha.

p/s: Thanks for activating the comment. Sori la lambt visit..so busy lately.

Shifu67 said...

Emmm.... kalau laa boleh patah balik masa zaman2 sekolah dulu, sonoknyeeee. Tapi mengingati kenanganan masa lalu tu lah yang sebenarnya lebih indah......

Innocent Soul said...

I wish i can go back to school and be a teenager forever.. hehehe

Mrs Grumble said...

Jo,
i still akan amik course yg sama sbb suka sgt dengan perjalanan hidup student masa kat UiTM...tp i pun rasa nak improve dressing style....kalau ingat blk haiya.....izzit me arrrr?..

Shifu,
yerlah masa dulu mmg best semua mcm indah, now dah tercemar byk menda, kehidupan sekarang terlalau berteknologi, buat jd tak adventure esp for kids life...Thanks i was born in 70's....

Innocent Soul,
i just wana skip 1993 where i used to meet with the jerk...i hope my schooldays much better without him in my life..napa tak jumpa jatt masa tuh mesti beshhhh jatt yg kurus keding masa tuh....

but i appreciate my life now better, Alhamdulillah