Thursday, February 22, 2007

Long summary

13th Feb
Is my 29th birthday ...nothing special but Thank God ...Syukur Alhamdulillah sangat aku hidup lagi sampai hari ni...dikurniakan segala yang aku define sebagai kebahagiaan yang melampau...suami yang penyayang dan sempurna, keluarga bahagia, kesihatan yang baik, anak yang bakal dilahir, kehidupan yang amat menyenangkan dan sederhana, dan segalanya yang tak memungkinkan aku perlu untuk merungut .....semuanya dah ok alhamdulillah.....tak menyambutnya tp aku sibuk tlg Adik Shida ngan kek2 kecilnya for V-Day order... fuh letihlah jugak but happy.... aku rasa happy this yr sbb aku sambut besday nagn hubby and adik2 serta kawan2.....pada yg wish besday tuh....trima kasih atas ingatan yang sangat menggembirakan...alhamdulillah...masih ingat last year , Jatt proposed aku this date during dinner...shahdu sangat....and aku terus kata YES he is.....but the next day after dah bincang ngan family aku br bg tahu dia.....something very sweet & romantic tat i always feel gud to remember...

14th Feb
Hari ni V-Day pada pasangan kekasih yang meraikannya....bg aku every minute n everyday is my V-Day......so aku biasa2 jer....nothing special....pada pasangan yang meraikan bersama, Happy V-Day to you guys......Hope Love & Relationship lasting for long.
bagi aku dan Jatt, yang paling penting adalah keharmonian and understanding between us. Tipu kalau dalam every marriage everything was so perferct....but it is the way you handle it...Arwah Ayah selalu kata, kalau nak bahagia, bahagiakan orang lain dulu, kalau nak org respect kita, respect org dulu, kalau nak org paham kita, try paham org lain jugak......sbb dlm hidup ni tak kan ada satu pihak yang memberi tanpa menerima..kalau ada pun sesuatu yg sgt tak adil....sesuatu yang sangat rendah nilainya untuk dikenang.... Buat Jatt yang tersayang & tercinta, mungkin bukan perkataan atau perlakuan dapat tunjukkan semua rasa kasih tu...tapi setiap apa yang kita lalui dari hari pertama CINTA ada, adalah yang terbaik untuk dikenang bersama, yang sering beri kekuatan untuk aku bangun dan bersyukur dan berbahagia menjadi isteri....terima kasih kerana memilih aku antara berjuta ....

Pregnancy
sekarang dah masuk 2nd trimester, maknanya bulan 4-6 lah tuh.....so alhamdulillah dah melalui 1st trimester yang semua org kata agak 'payah dan penuh karenah'...bagi aku, semua menda normal ibu ngandung aku rasa jugaklah...walau pun sikit, alhamdulillah...nikmat yang ahnay perempuan nagndung arsa...sweet jugak sbb boleh ngada ngan Jatt, Jatt pun layan...heheh sian Jatt...suami yang penuh pengertian dan kesabaran, harap baby pun macam tuh lah...
Tp bila discuss blk n thru the reading, i found out mine was the simple n mile ..compared to other pregnant ladies.... adalah muntah sesekali esp kalau berus gigi, adalah pening2 tp sekejap2, loya2 adalah 4/5 kali jer...paling teruk rasanya tak dapat tidur mlm for few weeks, mkn tak lalu esp beli kat kedai tp kalau mkn kat umah org atau masak sendiri mcm tak pernah jumpa mkn, mcm br lepas perang punya lapar....buruknya..., then letih tahap max ... and ada jugak tetiba rasa demam and sejuk badan bg gila....tu jer...lain2 alhamdulillah....
pasal mkn mmg problem sampai today... aku boleh masak tak ada lansung masalah, cuma kadang2 letih sahaja, tp kalau ok mesti masak punya, makan sampai licin nasik ngan Jatt, syok rasanya....ikan kering pun sedap....cili pun tak pedas...
Jadi ibu ngandung ni ada istemewa (banyak sgt2)...pergi mana2 mesti org nak bg macam2 makanan, takut teringain...hehehhe alhamdulillah rezeki ibu n anak...ramai sedara mara ajak mkn kat umah dia org, cuma ada yg belum sempat nak pergi ke rumah dia org....tapi aku memang gila makan jagung madu Pak Chik kat Damansara Perdana, hehari pun tak per..sedap sangat...
Ada few things yg aku tak suka buat masa ngandung, jln2 kat shopping ctr, naik kereta kat jln sesak...so aku akan jd letih n rimas....alamatlah tak shopping...but sometimes kener gak sbb nak kener beli brg2 umah atau menda2 penting.....
Makanan yg aku rasa nak mkn sekarang ni hanya masakan kampung , esp yg mak masak... rebung kari daging, sup ikan, kerabu taugeh, kari ikan kering nenas, sri muka, aduhhhhhhhhhh sedap....bilalah aku nak blk kampung....

Lain2
Biasa sahaja...ada ups n downs ..hadapi dengan hati yang tabah...hadapi dengan tenang....
Sesekali terkeliru aku perlu berhenti dan berfikir....ada silapnya dan ada jalan penyelesaiannya....kat mana tuh kenerlah cari....kalau tak jumpa cari lagi....

1 comment:

sue said...

dear, happy birthday to you...sorry sgt lewat giler i wish kat u....ish...sorry kin....happy birhtday to you...-big hugs-