Wednesday, December 06, 2006

Serba sedikit untuk hari ini....

heheheh aku excited sebenarnya nak tulis blog tp like i always said to this page...its about time that i have...yeaaahhh org lain also have 24hrs/day but they can blog even like novel length, y i am not.....hehe so i make up my own time.....

ANKLE SPRAIN- today i really feel tak sihat....since saturday i have ankle sprain ...huiyo punya lah best, terhenjut henjut...n today i dah letak menda yg balut tuh ..apa nama? haaa bandage ...Jatt yg tlg pakaikan....since saturday i went to CM for Max Family meeting dah rasa skit2 but i guess itu sengal2 manja, but on Sunday wake up nak pi market TTDI, dah mcm tak berapa blh jln...nak minta hubby buy all the things for the open hse, alamat skitlah sbb "Jatt budak baru belajar' pasal ikan sayur ni. Dah tuh Sunday whole day kerja keras masak2 utk all family sampai mlm....then Monday pg wake up awal teman Jatt regular visit ker Hosp Ampang (nampak mcm aku plak sakit sbb jln mcm kaki patahhhh)... Hari ni kau rasa pelik serupa coz mkn lunch kat Damansara Jaya SS22 mcm food dia tak berapa kener skit...rasa nak throw jer...dah tuh rasa mcm pening mampus..huhhu now i left alone home ....dunt feel like eating...n Jatt kener tapau......siannyaaa

INTERVIEW - esok ada interview @11.00am at one of company at Mid Valley Boulevard, as Corporate Sales Consultant...mcm best jer title..biasalah...Malaysia punya envi title kerja mesti best, task mcm siot, gaji lg lingkup but sometimes we have no choice to choose...mcm telan sakit perut tak mkn lapar mampus...mcm tuh lah dunia kita yang cari kerja..Org mcm aku sebenarnya tak kisah sgt ttg title, asal aku blh wat kerja n apa yg dapat n diberi kat aku amat setimpal...jgn asyik nanyakan org punya effort sudah. Kalau kerja bunyi gah n nak tunjuk name card pun malu sbb title too much, tp tak leh deliver wat per...for me easy prinsip...belajar dr bwh ok but satu hari apa yg penting we deliever within our capabilities , mcm arwah ayah kata, "kalau jd tukang sapu,jd lah tukang sapu yg terbaik..."...previous company really make me serik babe..tahlah tak nak ingat, ssh nak lelap kang mata...sakit jiwa....alah attend jer lah mana tahu rezeki kami kat situ...mana tahu kalau ok..as long tak kener wat sales ada quota...oklah babe...if not i feel its quite hard to accept....sales ni bukan utk org yg macam gua,...no no no....n i really dunt feel like i want to do sales...i love coordinator job..hehehhe tapi nak pilih sgt pun mana boleh aku bukan anak VVIP senang bapak byk kompeni pi lah work as wat ever title pun, gaji ko melambak jugak....so with my own qualification, experience, weaknesess n strength i have i will try best....kalau company serve me gud, have no reason not to be at par at least...do i make myself clear here? hope lah ...i dunno ...seem that my application lately got big2 companies attention...n also waiting for interview with one big international company at Mont Kiara, as Account Director...huiyoooo director tuh...bunyi mmg sedap yg tak sedap pun byk...so? sendiri mahu pk pk lah yerk....InsyaAllah if thats written for me, it will be mine...berdoalah.....i am ready to go for interview...hehhehe

E_MO_C - kacau bilau skit with too many things...semua asak + himpit n didnt allow aku nak nafas sometimes...i learn how to control bit but somehow....i insan biasa ada kalanya failed..tak per cuba lg kata hubby...hehehhe.Tahlah since last week asyik sensitive plak dgn semua hal..huhuh aku tak jd minah rock+serious dah....apa masalah tah.....airmata selalu sgt ada....lebih air kot...tak blh jd....shud hv do sthings.....

FISH - dr tujuh Max fishes, dah tinggal 4.....aduh shahdu babe...tak sanggup....how arrrr? with a gud n high hope tat 4 will stay with me....not enuff love fr me aarr? food enuff i guess, water ok........maybe i am too bz to talk with...huhuh....dunt go pls stay..

BIZZ - slow....dunt ask....just cant say much....

i need a rest coz i feel like demam oledi...nanti burn interview...oh NO pls ...
kepala rasa mcm pusing ...but i cant sleep ..huhuhhuh

9 comments:

Shifu67 said...

Kepala rasa macam pusing.... pening ada maknaaa ke ni? hehehe!

Shifu67 said...

Demoo la sahabat cyber sejati kawee!
Mekasih krn add orghe luar dlm list.

Kawe peninnnn baca bahasa/ayat dlm blog ni... hehehe!

kunci said...

u pegi market ttdi? eh.eh..tah-tah penah selisih dulu kan..

damnlyweird said...

ciannya dia cakit kaki...hope u cepat sembuh

CKiN said...
This comment has been removed by the author.
CKiN said...
This comment has been removed by the author.
CKiN said...

Shifu67 - heheh mana ada lah ...thanks sbb visit my blog jugak....bahasa dlm ni mmg pening sbb orang dia pun pening sokmo...eh raya haji we all raya kat KElantan.....jumpa sana lah kiter....

KUNCI - hehehhe rasa ada sekali....heheh tah lah maybe ada but we tak perasan...but fr now on i will look at every face...hehhehesunday i selalu pergi with hubby...jumpa di sanaaaaaaaa....tempahan cupcakes for raya haji ON....nanti i bg design yer..

DamlyWeird - tq sbb cian kan saya...jasa mu kesiankan saya saya kenang .....

Innocent Soul said...

Hey sorry to hear bout the outcome of the interview in midvalley. Hope you feel better now. ;)

CKiN said...

Innocent Soul - TQ for that..i am ok now....just u know sometimes....it not becoz i didnt get the job i sad, but becoz the suck interviewer....maybe tak cukup vitamin, mcm retarded jer...